DİYARBAKIR / BAĞLAR - Kazım Karabekir Ortaokulu

Mrt

Kaynakları daha verimli kullanmak, israfı azaltmak, atık miktarının azaltılması, atıkların geri dönüşümü sağlamak amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesine tüm kurumlar destek vermektedir. Mİlli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol ile okullarda da bu proje başlatılmış ve bu proje kapsamında okulumuzda ''Geri Dönüşüm Köşesi'' oluşturulmuştur.

Ock

Deprem, yer kabuğunu oluşturan kayaların zorlanarak kırılmasıyla ortaya çıkan hareketin, dalgalar halinde yayılıp, ulaştığı yerleri sarsması ve hasara neden olmasıdır.

Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle  sık sık depremlerin yaşandığı bir bölgede yer almaktadır.

Depremler bazen yıkıcı etkilere ve ölümlere sebep olabilmektedir. Ancak bilinmesi gereken bize zarar veren depremin değil ihmalkarlığın olduğudur.

Bu yüzden Kazım Karabekir Ortaokulu olarak deprem anında yapılması gereken ve hayati önem taşıyan bazı tedbirleri paylaşmak istedik.